Korte sokken jongens

13 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

13 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Korte naadloze kindersokken vindt je bij sokkenmarkt.nl.

Alle korte kindersokken zijn naadloos dus met een niet voelbare naad op de tenen.

De verschillen

Binnen de categorie korte sokken zijn er nog een aantal onderscheidingen te maken. Korte sokken heb je in diverse soorten zoals biker sokken die net boven het enkelgewricht zitten. Sneakersokken daarentegen zitten tot net onder het enkelgewricht, ideaal dus in een sneaker, vandaar de naam. Footies zijn nog lager en blijven ruim onder de enkel en hebben soms ook nog een open wreef, deze zijn dus volledig onzichtbaar als je schoenen aan hebt. Let wel op dat de volgende regel van toepassing is: des te lager het sokje hoe sneller deze onder de voet loopt. Dit is per persoon verschillen en afhankelijk van vele factoren zoals het materiaal van de sokken, katoen blijft het beste zitten als je iets transpirerende voeten hebt. Polyamide is vrij glad en schiet daardoor snel onder de schoen.

Naadloze sokken, hoe zit dat nou?

Naadloze sokken, sokken met een vlakke teennaad, sokken zonder naadjes, handgekettelde sokken, dit zijn allemaal begrippen voor 1 en hetzelfde: sokken met een vlakke teennaad. Sokken waarbij je de naad niet kunt zien bestaan niet. Oorzaak: alle sokken worden op een cilinder gebreid en als de sok van de cilinder afkomt dan zal het uiteinde dicht gemaakt moeten worden. De manier waarop dit gedaan wordt is bepalend voor de dikte van de naad die ontstaat. Naadloze sokken zijn dan ook sokken waarbij de naad zo gemaakt is dat je die maar minimaal voelt. Heb je vragen dan kun je ons ook bellen op 0297-273363.

Het liefst helemaal geen sokken in je schoenen?

Sommige mensen hebben het liefst helemaal geen sokken in hun schoenen, soms omdat ze dat lekkerder vinden zitten en soms omdat ze het mooier vinden. Toch is dat absoluut niet aan te raden. Schoenen kan je namelijk meestal niet wassen waardoor zweet in de schoen blijft zitten. Dit kan er toe lijden dat je schimmel of infecties aan je voeten krijgt. Sokken absorberen voor een groot deel het vocht. Als je niet wilt dat mensen je sokken zien ga dan voor footies, die zie je niet maar absorberen wel.