Sokken kinderen

Producten 1-30 van 48

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-30 van 48

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De beste kwaliteit naadloze kinder sokken vindt je bij Sokkenmarkt.nl.

Wat zijn de beste naadloze kinder sokken, waarom naadloze sokken?

Naadloze sokken, sokken met een vlakke teennaad, sokken zonder naadjes, handgekettelde sokken, dit zijn allemaal begrippen voor 1 en hetzelfde: sokken met een vlakke teennaad. Bij ons vind je in alle maten, soorten en kleuren een ruim aanbod aan naadloze sokken voor kinderen, dames en heren. Naadloze sokken zijn sokken zonder voelbare teennaad.

Productieproces

Sokken waarbij je de naad niet kunt zien bestaan niet. Oorzaak: alle sokken worden op een cilinder gebreid en als de sok van de cilinder afkomt moet het uiteinde dicht gemaakt worden, wel zo prettig. De manier waarop dit gedaan wordt is bepalend voor de dikte van de naad die ontstaat. De oude en goedkoopste manier om dit te doen is door de sok van de cilinder af te halen, plat neer te leggen en dan gewoon dicht te stikken. Het resultaat is een dikke voelbare naad en dat vinden de meesten van ons niet prettig. Je kunt ook de naalden van de cilinder om en om laten stoppen en de lusjes die je overhoudt op een soort halfronde kam zetten en die in elkaar laten passen (het idee van een rits). Hier kan je dan een enkele draad door de lusjes heen trekken. Het resultaat is een geheel vlakke verbinding die heel comfortabel aanvoelt. De uiteinden van deze draad moeten wel afgehecht worden en daardoor is er ook bij naadloze sokken een minimale verdikking aan weerszijden van de sok.

Waarom naadloze sokken?

Sokken met voelbare naad kunnen irritaties en soms zelfs kleine wondjes veroorzaken aan de voet, zoals blaren of schaafplekjes. Bij diabetes patienten die minder gevoel in hun voeten hebben kan dit zelfs gevaarlijk zijn omdat ze de pijn niet voelen. Dit maakt dat sokken met een vlakke teennaad oftewel naadloze sokken erg comfortabel zijn.